Yayın Tarihi: 04.09.2023 14:03

2022 KA171 Projeleri kapsamında Öğrenci Staj ve Doktora Hareketliliği (Kısa Dönem) başvuruları alınacaktır.

 

Depremzede öğrencilerin dikkatine:

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ülkemizin 10 ilini (Adana, Adıyaman, Diyarbakır,  Gaziantep, Hatay,  Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) etkileyen Deprem felaketinden etkilenen öğrencilerimiz Erasmus Başvurularında önceliklendirilecektir.

Birinci ve ikinci derece akrabaları (1. ve 2. Derece akrabalar: anne, baba, çocuklar, eş, eşinin annesi, eşinin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri) veya kendileri, yukarıda sayılan 10 ilde ikamet etmekte olup da kendileri farklı illerdeki ECHE sahibi yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrenciler Erasmus+ öğrenci hareketliğine yapacakları başvurularda +10 puan ile önceliklendirilir.

Bu öğrenciler başvuru yaparken BELGE YÜKLEME sekmesinde, diğer belge kısmına  kanıtlayıcı belge yüklemelidir. E-devletten alınmış ikamet belgesi; eğer kendi ikameti Ispartada'ysa aile belgesi ve ailesinin ikamet belgesi kabul edilecektir.   

 

Staj Hareketliliği:

2022 KA171 Projesi kapsamında, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde (Bosna Hersek) gerçekleştirilmek üzere öğrenci staj hareketliliği başvurusu alınacaktır. 

Kontenjan : 1

Staj süresi: 2 ay

Proje kapsamına uygun olarak, ilana örgün eğitimde kayıtlı Teknoloji Fakültesi (Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Makine, Biyomedikal alanları) programlarından ve ilgili önlisans ve yüksek lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabilir.

Staj hareketliliği 2022-2023 akademik yılı yaz dönemi sonuna kadar gerçekleştirilmelidir.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Doktora Hareketliliği:

KA171 projesi kapsamında Kısa Dönem Doktora Hareketliliği başvuruları alınmaktadır.

Kontenjanlar ve başvuru yapabilecek bölümler aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

Ülke

Üniversite

Kontenjan

Doktora Alanı*

Faaliyet Süresi

Bosna Hersek

Saraybosna Üniversitesi

1

Orman-Ziraat

5 gün (hibeli)

Moldova

Komrat Devlet Üniversitesi

1

Ziraat

5 gün (hibeli)

Kosova

Prizren Üniversitesi

1

Orman-Ziraat

5 gün (hibeli)

*Tabloda belirtilen alanlar dışında yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Doktora hareketliliği 2022-2023 akademik yılı yaz dönemi sonuna kadar gerçekleştirilmelidir.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Başvuruları 13.02.2023 (saat:00.00) - 27.02.2023 (saat:23.59) tarihleri arasında https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ web adresinden alınacaktır.

Yabancı dil sınavı 10.02.2023 günü Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yüz-yüze yapılacaktır. Sınav ile ilgili bilgiler https://erasmus.isparta.edu.tr/ adresinden yayınlanacaktır.  (Önceki Erasmus başvurularından alınmış yabancı dil sınav sonuçları veya dil sertifikaları geçerli değildir.) OSYM veya denkliği olan dil sınavlar sonuçları ile başvuru yapılabilir. Bu öğrenciler başvuru sırasında dil sonuç belgelerini sisteme yüklemelidir.

 

Detaylı ilan takvimi için tıklayınız.

Detaylı ilan metni için tıklayınız.

 

Bilgilendirme Toplantısı: 21-22 Şubat tarihlerinde bilgilendirme toplantıları yapılması planlanmaktadır. Etkinlik ayrıntıları sitemiz üzerinden ayrıca duyurulacaktır. Etkinlik tarih ve saatinde değişiklik olması durumunda da erasmus.isparta.edu.tr üzerinden ve sosyal medya hesaplarından duyuru yapılacaktır.

 

Başvuru Yöntemi

 

  • İLK OLARAK  e-devlet şifrenizle giriş yapınız.Giriş yaptığınızda sadece üniversitemizin ilanlarını görebileceksiniz.
  • Giriş yaptıktan sonra, BAŞVURULARIM kısmından, başvuru yapmak istediğiniz ilanı bulup, başvuru yap butonuna tıklayınız.
  • Ön bilgilendirmeleri mutlaka okumalısınız.
  • Başvuru sırasında öğrenci transkripti ve varsa değerlendirme ölçütlerine dair diğer kanıtlayıcı belgeler (engellilik, şehit/gazi yakını olma durumu vb.) eklenmelidir.
  • Formu doldurduktan sonra başvuruyu tamamla seçeneğine tıklayınız. Tamamlanmamış başvurular ofis tarafından görülmeyecektir.
  • Başvurunuz tamamlandıktan sonra sayfanın üst kısmında belge yükleme sekmesini göreceksiniz. Bu seçeneği tıklayarak transkript ve varsa yabancı dil ve kabul belgenizi yükleyiniz.

 

  • Öğrencinin başvuru aşamasında yanlış ve eksik beyanından kaynaklanan sorunlardan Koordinatörlüğümüz sorumlu tutulamaz.