Yayın Tarihi: 22.04.2024 14:53

2023-2024 Akademik Yılı faydalandırılmak üzere 2024 KA131 Projesi kapsamında Öğrenci Öğrenim/Staj/Doktora Hareketliliği başvuruları alınacaktır.  2024 KA131 projesi kontenjanları henüz merkez tarafından belirtilmemiş olup, 7 öğrenim (4-5 ay), 2 staj (2-3 ay), 2 kısa dönem (5-14 gün) doktora hareketliliği kontenjanı tanımlanması beklenmektedir. Kontenjanlar netleştiğinde asil olarak seçilen öğrencilerin yerleştirme işlemlerine başlanacaktır. Bu nedenle güz dönemi başvurusu alınamayacak, öğrenim için seçilen tüm adaylar BAHAR DÖNEMİ hareketlilik gerçekleştirebilecektir. Ayrıca 2023 KA131 yedek aday öğrenci sayısının yetersiz kalması durumunda bu ilana başvuru yapan öğrenciler faydalandırılabilecektir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öğrenci başvuruları 11.05.2024 (saat:00.00) - 25.05.2024 (saat: 23.59) tarihleri arasında turnaportal.ua.gov.tr web adresinden alınacaktır.

Yabancı dil sınavı 31.05.2024 günü Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yüz-yüze yapılacaktır. Sınav ile ilgili bilgiler erasmus.isparta.edu.tr adresinden yayınlanacaktır.  (Önceki Erasmus başvurularından alınmış yabancı dil sınav sonuçları veya dil sertifikaları geçerli değildir.)

Detaylı ilan takvimi için tıklayınız.

Detaylı ilan metni için tıklayınız.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilgilendirme Toplantısı:

Erasmus Bilgilendirme Toplantıları takvimi aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Eğitimlerin saatleri ve diğer ayrıntıları daha sonra Erasmus Koordinatörlüğü (erasmus.isparta.edu.tr) sayfasından ve Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

Birim

Tarih

Teknoloji Fakültesi

6 Mayıs, Pazartesi

Orman Fakültesi

6 Mayıs, Pazartesi

Turizm Fakültesi (Eğirdir)

7 Mayıs, Salı

Atabey MYO

7 Mayıs, Salı

Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Fakültesi

8 Mayıs, Çarşamba

Şarkikaraağaç MYO

8 Mayıs, Çarşamba

Keçiborlu MYO

9 Mayıs, Perşembe

Çevrimiçi Erasmus Bilgilendirme Toplantı

10 Mayıs, Cuma


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Başvuru yaparken lütfen aşağıdaki uyarılara dikkat ediniz:

1. Başvuru Yöntemi

2. Başvurunun tek seferde, doğru ve eksiksiz yapılması gerekmektedir (staj başvurusu için tercih yapmak zorunlu değildir, staj yeri bulmak öğrencinin sorumluluğundadır).

3. Staj hareketliliklerinde, staj yapılacak kurumu (özel şirketler, kamu kurumları, üniversiteler vb. olabilir) bulmak öğrencinin sorumluluğundadır.  Öğrenci ilan metnini dikkatlice okuyup, verilen takvim içerisinde staj hareketliliğini gerçekleştirmek zorundadır.  Unutmayınız ki, staj kabul mektubu ile başvuru yapan öğrenciler +10 puan ile desteklenerek kazanma şanslarını arttıracaktır. Staj bulma rehberi için tıklayınız.

4. Staj kabul mektubu olmadan başvuru yapanlar, asil seçildikten sonra en geç 3 ay içinde staj yerlerini bulmaları gerekmektedir.

Erasmus süreci ile ilgili daha fazla bilgi için Adım Adım Erasmus Hareketliliği Belgesini buradan okuyabilirsiniz.