Yayın Tarihi: 04.09.2023 14:03

 

2021 ve 2022 KA131 PROJELERİ için Öğrenci Öğrenim ve Staj haraketliliği başvuruları alınacaktır:

2021 KA131 projesi kapsamında 9 öğrenim 3 staj kontenjanı bulunmaktadır.

2022 KA131 projesi için kontenjanlar netleşmemiş olup, kontenjan sayılarda önemli bir değişiklik beklenmediği için yine 9 öğrenim 3 staj aday seçilmesine karar verilmiştir. 2022 KA131 Projesi kapsamında 9 öğrenim 3 staj kontenjanına yerleşen öğrenciler aday öğrenci olarak değerlendirilecek olup kontenjan kesinleşince asil öğrenci olarak değerlendirileceklerdir.

Toplam olarak 18 öğrenim haraketliliği 6 staj  haraketliliği  için asil aday seçimi seçimi yapılacaktır.

 

DOĞA için ERASMUS+ KONSORSİYUM PROJESİ kapsamında doğa bilimleri ve tarım bilimleri (08 isced kodlu) alanından staj başvurusu alınacaktır:

Bu ilan ile 3 öğrenci staj hareketliliğinden faydalandırılacaktır. Bu kapsamda, aşağıdaki bölümlerde öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabilir;

Orman, Ziraat ve Su Ürünleri Fakültelerinde lisans ve ilgili bölümlerin lisansüstü programları,

MYO'larda MYO’larda Bitki Koruma, Fidan Yetiştiriciliği, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Seracılık, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Tohumculuk, Organik Tarım, Su Ürünleri, Avcılık ve Yaban Hayatı programları

 

Öğrenci başvuruları 14.02.2022 (saat:10.00) - 04.03.2022 (saat: 15.00) tarihleri arasında alınacaktır.

Yabancı dil sınavı 11.03.2021 günü Yabancı Dillier Yüksekokulu tarafından yüz-yüze yapılacaktır. Sınav ile ilgili detaylar sitemizden duyurulacaktır. (Önceki Erasmus başvurularından alınmış yabancı dil sınav sonuçları geçerli değildir.)

Bilgilendirme Toplantısı: 24 Şubat 2022, Perşembe günü 12:00-13:00 saatleri arasında çevrimiçi bir bilgilendirme toplantısı yapılması planlanmaktadır. Etkinlik ayrıntıları sitemiz üzerinden ayrıca duyurulacaktır. Etkinlik tarih ve saatinde değişiklik olması durumunda da yine erasmus.isparta.edu.tr üzerinden ve sosyal medya hesaplarından duyuru yapılacaktır. 

 

Başvurunuzu yapmadan önce lütfen detaylı ilan metnini okuyunuz;

Detaylı öğrenci ilanı takvimi için lütfen tıklayınız.

KA131 projeleri detaylı öğrenci ilanı metni için lütfen tıklayınız.

Konsorsiyum projesi detaylı öğrenci ilanı metni için lütfen tıklayınız.

 

NOT: Başvuru dönemi boyunca sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip ediniz.

 

Başvuru yaparken lütfen aşağıdaki uyarılara dikkat ediniz:

1. Başvurular http://basvuru.isparta.edu.tr/erasmus adresinden online olarak yapılacaktır. Sistem başvurular başladığında aktif hale gelecektir.

2. Başvuru sistemine öğrenci bilgi sisteminizde tanımlı olan eposta adresiniz ve şifrenizle giriniz.

3. Başvurunun tek seferde, doğru ve eksiksiz yapılması gerekmektedir (staj başvurusu için tercih yapmak zorunlu değildir, staj yeri bulmak öğrencinin sorumluluğundadır).

Başvurunuzu sonlandırmadan önce aşağıdaki belgeleri sisteme yüklediğinizden emin olunuz.

1. Öğrenci Başvuru Taahhütnamesi (imzalı, taranmış ve mümkünse PDF formatında). Belge için tıklayınız.
2. Öğrenci transkripti (e-devletten alınan belge kabul edilir.)
3. Varsa ulusal geçerlliği olan bir yabancı dil belgesi 
4. İlan metninde belirtilen değerlendirme ölçütlerine dair diğer kanıtlayıcı belgeler 
(şehit/gazi çocuğu olma, engelilik, korunma durumu, vb)

4. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğine başvuru yapacaksanız: erasmus.isparta.edu.tr sayfasından ulaşabileceğiniz İkili anlaşmalar listesini dikkatlice inceleyip, kendi bölümüze uygun üniversitelerden üç tanesini belirmeniz gerekmektedir. Unutmayınız ki, puanlarınız yüksek olsa bile, eğer tercihlerinizi yanlış yaparsanız (bölümünüzün o üniversiteyle anlaşması yok ise) yerleşemeyebilirsiniz ve yanlış tercih nedeniyle yerleşememenizden koordinatörlüğümüz sorumlu tutulamaz. Tercih yaparken zorlanıyorsanız, Bölüm Erasmus Koordinatörünüze danışabilirsiniz. 

5. Erasmus+ Staj Hareketliliğine başvuru yapacaksanız: Staj hareketliliklerinde, staj yapılacak kurumu (özel şirketler, kamu kurumları, üniversiteler vb. olabilir) bulmak öğrencinin sorumluluğundadır.  Öğrenci ilan metnini dikkatlice okuyup, verilen takvim içerisinde staj hareketliliğini gerçekleştirmek zorundadır.  Unutmayınız ki, staj kabul mektubu ile başvuru yapan öğrenciler +10 puan ile desteklenerek kazanma şanslarını arttıracaktır. Staj bulma rehberi için tıklayınız.

6. Öğrencilerin seçildikten sonra faaliyeti gerçekleştirebilmeleri için gidecekleri kurumlardan da kabul alınması gerekir. Öğrencilerin başvurularının akabinde kabul alamamalarından Koordinatörlüğümüz sorumlu tutulamaz. 

Erasmus süreci ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayınız.

Erasmus Ofis Koordinatörlüğü