2023 Şubat dönemi Erasmus KA131 (Erasmus ülkleri) ve KA171 (ortak ülkeler) projeleri için öğrenci hareketliliği ilanlarının ön değerlendirme sonuçlarına gelen itirazlar değerlendirilerek nihai sonuçlar açıklanmıştır.

2023 KA131 öğrenim, staj ve doktora staj hareketliliği nihai sonuçları için tıklayınız

2022 KA171 staj hareketliliği nihai sonuçları için tıklayınız.

Asil seçilen adayların feragat etmeleri için son tarih 15.05.2023’tür.

KA131 projesi kapsamında öğrenim hakkı kazananlar için öğrenci nominasyonları karşı kuruma ofisimiz aracılığıyla yapılacaktır.

KA131 projesi kapsamında staj hakkı kazanan öğrenciler staj yapacakları işletmeleri kendileri bulacaklardır.

KA171 projesi için ise karşı kurum belli olduğundan öğrenci adına ilk irtibatı ofisimiz yapacaktır.

Asil seçilen öğrenciler koordinatörlük tarafından e-mail yoluyla bilgilendirme toplantısına çağrılacaktır. Bu nedenle e-maillerin sık sık kontrol edilmesi rica olunur.

Değerlendirme aşamasında aşağıdaki genel kaidelere göre listeler oluşturulmuştur.

1) Toplam kontenjan çok sınırlı olduğundan bölüm bazlı yerleştirme yapılamamıştır.
2) Not ortalamaları YÖKSİS’ten çekildiği gibi kullanılmıştır.
3) Öğrenim hareketliliği için davet mektubu uygulaması bulunmamaktadır.
4) Başvuru sürecinden sonra davet veya herhangi bir belge ekleme söz konusu değildir.
5) İkinci bir lisans, yüksek lisans vb. diploma dereceleri için herhangi bir puan eklemesi yapılmamaktadır.
6) Bir listede asil olarak yerleşen adaylar diğer listede -10 puan almıştır.
7) Eksik belge veya yetersiz GNO/yabancı dil puanı vb. nedenlerle başvurusu geçersiz olanlar portaldan alınamadığından listede yer almamıştır.