Yayın Tarihi: 18.10.2023 14:33

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak Avrupa Birliği Erasmus+ Yükseköğretim Alanı Merkezi Projeleri kapsamında Erasmus Mundus Desing Measures (EMDM) 2023 yılı çağrısına yapmış olduğumuz EMDM proje başvurusu kabul edilmiş olup, üniversitemiz Türkiye’de bu kapsamda kabul alan iki üniversiteden birisi olmuştur.

ISUBÜ Öğretim üyelerinden Doç.Dr. Nevzat GÜRLEVİK, Prof.Dr. H. Tuğba DOĞMUŞ LEHTIJARVI, Prof.Dr.  Steve WOODWARD ve Prof.Dr.  Asko Tapio LEHTIJARVI tarafından hazırlanan “Küresel İklim Değişikliği Senaryosunda Akdeniz Orman Sağlığı (Mediterranean Forest Health in a Global Climate Change Scenario (FORCLIMED)” başlıklı bu projede Türkiye dışından 4 ortak daha bulunmaktadır.

Projenin temel amacı orman sağlığı konusunda uluslararası bir yüksek lisans programı tasarlamak ve bu sayede ormancılık ve çevre konularında uluslararası beceri ve yeterliklere sahip mezunlar yetiştirmektir. Diğer yandan ISUBÜ’nün, Isparta’nın ve Ülkemizin uluslararası platformlarda tanınırlığını ve etkinliğini artırmaktır.

 

Proje bilgileri

Call: ERASMUS-EDU-2023-EMJM-DESIGN

Project number and name: 101128080 — FORCLIMED

Topic: ERASMUS-EDU-2023-EMJM-DESIGN — Erasmus Mundus Design Measures

Project name: Mediterranean Forest Health in a Global Climate Change Scenario

Maximum grant amount (after evaluation): 55 000.00 EUR

Project duration: 15 months (October 2023 - December 2024)

 

Consorsiyum ortakları

Coordinator

Isparta University of Applied Sciences (IUAS)

Türkiye

Partner

University of Aveiro (UAVR)

Portugal

Partner

The University of Catania (UNICT)

Italy

Partner

Swedish University of Agricultural Sciences (SLU)

Sweden

Partner

SS Cyril and Methodius University in Skopje (UKIM)

North Macedonia

 


 

NOT: Erasmus Mundus, farklı ülkelerden bir araya gelen yüksek öğretim kurumların oluşturdukları çok ortaklı, entegre bir yüksek lisans programıdır. Bu programda temel amaç uluslararası işbirliklerini teşvik ederek, günümüz ihtiyaçlarına cevap veren ve mükemmeliyeti amaçlayan üst seviyede bir ortak yüksek lisans programı açmak ve AB tarafından sağlanan burslar sayesinde dünyanın farklı bölgelerinden başarılı öğrencileri bir araya getirmektir. Programın kapsamındaki bütün faaliyetler biri koordinatör kurum olmak üzere, en az üç ortaklı uluslararası bir konsorsiyum tarafından yürütülür.