Yayın Tarihi: 04.09.2023 14:03

Öğrenci ve personelimizin dikkatine

Bilindiği üzere corona virüs (COVID-19) nedeniyle ERASMUS+ kapsamındaki hareketliliklerde bazı değişiklikler veya ertelemeler söz konusudur. Bu hususta Ulusal Ajans ve Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan bazı açıklamalar doğrultusunda hareket edilmektedir.


Yapılan son bilgilendirmeye göre;

a) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13 Mart 2020 tarihli duyurusunun 4. Maddesinde ikinci bir duyuruya kadar tüm akademik değişim programlarının durdurulduğu belirtilmekle birlikte;
b) pandeminin seyrine göre hareketliliklerin planlandığı gibi başlama ihtimaline binaen yükseköğretim kurumları seçim ve nominasyon işlemlerini yapabilirler.
c) Ancak hareketliliğin fiilen başlaması, ülkemizdeki ve diğer program ülkelerindeki ulusal mercilerin bu yöndeki kararlarına bağlıdır.
d) Yükseköğretim kurumları, Pandeminin devam etmesi ve bundan dolayı da hareketliliklerin gerçekleşememesi durumunda faaliyetler gerçekleştirilemeyeceği için yapılacak herhangi bir harcamanın mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyeceği ve karşılanmayacağını öğrencilere ilan etmelidir.

Bu kapsamda, 2019 ve 2020 ilan dönemlerine başvurarak hareketlikten faydalanmak üzere seçilen öğrenci ve personelimizin güncel duyuruları takip etmeleri, gerektiğinde Erasmus ofisimizden eposta yoluyla istenecek güncel bilgileri tarafımıza iletmeleri yeni döneme ait planlamalarımız açısından önem arz etmektedir.

Detaylı duyuru metinleri için lütfen UA ve YÖK sayfalarının ziyaret ediniz.

ISUBÜ ERASMUS OFİS KOORDİNATÖRLÜÜĞÜ