Yayın Tarihi: 04.09.2023 14:03

DEPREMDEN ETKİLENEN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK

 EK PUAN UYGULAMASI

 HAKKINDA

 

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ülkemizin 10 ilini (Adana, Adıyaman, Diyarbakır,  Gaziantep, Hatay,  Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) etkileyen Deprem felaketinden etkilenen öğrencilerimiz Erasmus Başvurularında önceliklendirilecektir.

 

Birinci ve ikinci derece akrabaları (1. ve 2. Derece akrabalar: anne, baba, çocuklar, eş, eşinin annesi, eşinin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri)veya kendileri, yukarıda sayılan 10 ilde ikamet etmekte olup da kendileri farklı illerdeki ECHE sahibi yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrenciler Erasmus+ öğrenci hareketliğine yapacakları başvurularda +10 puan ile önceliklendirilir.

 

Bu öğrenciler başvuru yaparken BELGE YÜKLEME sekmesinde, diğer belge kısmına  kanıtlayıcı belge yüklemelidir.

  • • E-devletten alınmış ikamet belgesi 
  • • Eğer kendi ikameti Ispartada ikamet ediyorsa; aile belgesi (bu illerde ikamet edenlerle akrabalık bağını gösteren belge) ve ailesinin ikamet belgesi kabul edilecektir.   

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DEPREMDEN ETKİLENEN PERSONELE YÖNELİK

 EK PUAN UYGULAMASI

 HAKKINDA

 

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ülkemizin 10 ilini (Adana, Adıyaman, Diyarbakır,  Gaziantep, Hatay,  Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) etkileyen Deprem felaketinden etkilenen personelimiz Erasmus Başvurularında önceliklendirilecektir.

 

Birinci ve ikinci derece akrabaları (1. ve 2. Derece akrabalar: anne, baba, çocuklar, eş, eşinin annesi, eşinin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri) veya kendileri, yukarıda sayılan 10 ilde ikamet etmekte olup da kendileri farklı illerdeki ECHE sahibi yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrenciler Erasmus+ personel hareketliğine yapacakları başvurularda +7 puan ile önceliklendirilir.

 

Bu personeller başvuru yaparken BELGE YÜKLEME sekmesinde, diğer belge kısmına  kanıtlayıcı belge yüklemelidir. E-devletten alınmış aile belgesi (bu illerde ikamet edenlerle akrabalık bağını gösteren belge)  ve ailesinin ikamet belgesi kabul edilecektir.