2022-2023 Bahar-Yaz Döneminde faydalandırılmak üzere Doğa için Erasmus Konsorsiyumu, Tekno-Staj Konsorsiyumu  ve Isparta Konsorsiyumu projeleri kapsamında Öğrenci Staj Hareketliliği başvuruları alınacaktır.

Başvuru Yöntemi
  • Erasmus başvuru platformu 4 Ekim itiariyle değiştirilmiştir.

• Başvuru sistemine e-devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz.
    • Giriş yaptıktan sonra, başvuru yapmak istediğiniz ilanı bulup, başvuru yap butonuna tıklayınız.
    • Başvuru sırasında öğrenci transkripti ve varsa değerlendirme ölçütlerine dair diğer kanıtlayıcı belgeler (engellilik, şehit/gazi yakını olma durumu vb.) eklenmelidir.
    • Formu doldurduktan sonra başvuruyu tamamla seçeneğine tıklayınız. Tamamlanmamış başvurular ofis tarafından görülmeyecektir.
    • Başvurunuz tamamlandıktan sonra sayfanın üst kısmında belge yükleme sekmesini göreceksiniz. Bu seçeneği tıklayarak transkript ve varsa yabancı dil ve kabul belgenizi yükleyiniz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DOĞA için ERASMUS+ KONSORSİYUM PROJESİ

Bu proje kapsamında doğa bilimleri ve tarım bilimleri (08 isced kodlu) alanından staj başvurusu alınacaktır:

2022 Doğa için Erasmus+ Konsorsiyumu kapsamında 4 öğrenci 3 ay hibeli olarak staj hareketliliğinden faydalandırılacaktır.  Bu kapsamda, aşağıdaki bölümlerde öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabilir;

Orman, Ziraat ve Su Ürünleri Fakültelerinde lisans ve ilgili bölümlerin lisansüstü programları,

MYO'larda MYO’larda Bitki Koruma, Fidan Yetiştiriciliği, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Seracılık, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Tohumculuk, Organik Tarım, Su Ürünleri, Avcılık ve Yaban Hayatı programları

TEKNO-STAJ KONSORSİYUM PROJESİ

Bu proje kapsamında TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ öğrencileri staj hareketliliği başvurusu yapabilecektir.

2022 Tekno-Staj Konsorsiyumu Kapsamında 4 öğrenci 3 ay hibeli olarak staj hareketliliğinden faydalandırılacaktır.

ISPARTA KONSORSİYUMU PROJESİ

Bu proje kapsamında tüm bölümlerden staj başvurusu kabul etmektedir. Birden fazla ilana başvuru yapan öğrenciler öncelikle tema bazlı projelerden faydalandırılacaktır.

2021 ve 2022 Isparta Konsorsiyumu Projesinden toplam 9 öğrenci staj hareketliliğinden faydalandırılacaktır.

Öğrenci başvuruları 21.10.2022 (saat:00.00)-11.11.2022 (saat: 23.59) tarihleri arasında alınacaktır.

Yabancı dil sınavı 18.11.2022 günü Yabancı Dillier Yüksekokulu tarafından yüz-yüze yapılacaktır. Sınav ile ilgili bilgiler https://erasmus.isparta.edu.tr/ adresinden yayınlanacaktır.  (Önceki Erasmus başvurularından alınmış yabancı dil sınav sonuçları veya dil sertifikaları geçerli değildir.)

Bilgilendirme Toplantısı: 13-14 Ekim tarihlerinde bilgilendirme toplantıları yapılması planlanmaktadır. Etkinlik ayrıntıları sitemiz üzerinden ayrıca duyurulacaktır. Etkinlik tarih ve saatinde değişiklik olması durumunda da yine erasmus.isparta.edu.tr üzerinden ve sosyal medya hesaplarından duyuru yapılacaktır.

1. Başvurunun tek seferde, doğru ve eksiksiz yapılması gerekmektedir (staj başvurusu için tercih yapmak zorunlu değildir, staj yeri bulmak öğrencinin sorumluluğundadır).

1. Staj hareketliliklerinde, staj yapılacak kurumu (özel şirketler, kamu kurumları, üniversiteler vb. olabilir) bulmak öğrencinin sorumluluğundadır.  Öğrenci ilan metnini dikkatlice okuyup, verilen takvim içerisinde staj hareketliliğini gerçekleştirmek zorundadır.  Unutmayınız ki, staj kabul mektubu ile başvuru yapan öğrenciler +10 puan ile desteklenerek kazanma şanslarını arttıracaktır. Staj bulma rehberi için tıklayınız.

1. Staj kabul mektubu olmadan başvuru yapanlar, asil seçildikten sonra en geç 3 ay içinde staj yerlerini bulmaları gerekmektedir.

Erasmus süreci ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayınız.

Erasmus Ofis Koordinatörlüğü