04 Ağustos 2021 Çarşamba

KA108 Isparta Erasmus+ Konsorsiyumu

ISPARTA ERASMUS+ KONSORSİYUMU

Süleyman Demirel Üniversitesi koordinatörlüğünde Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Isparta Girişimci Sanayici İş İnsanları Derneği ortaklığında oluşturulan “Isparta Erasmus+ Konsorsiyumu Projesi”, Türkiye Ulusal Ajansı iç değerlendirme uzmanları tarafından üç yıllığına akredite edildi. Isparta Erasmus+ Konsorsiyumu kapsamında koordinatör kurum SDÜ’ye, üç yıl boyunca personel ders verme ve öğrenci staj hareketliliği için Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye Ulusal Ajansına konsorsiyum faaliyetleri için ayrılan bütçe çerçevesinde ek hibe tahsis edilecek.

Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu kapsamında 2019 çağrı yılı için Türkiye Ulusal Ajansına 9 üniversite, 1 sivil toplum kuruluşu tarafından başvuru yapıldı. Başvuruların tamamı uygunluk değerlendirmesinden geçti ve kalite değerlendirmesi neticesinde  başarılı bulunarak akredite oldu.

Erasmus+ Programı Konsorsiyum projeleri; en az 2 yükseköğretim kurumu, 1 dernek/vakıf/ticaret odası gibi kurum ve kuruluş olmak üzere en az 3 ortaklı bir yapı olarak kurulur. Proje, ortaklığa dâhil olan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin uluslararası staj yerleştirme ve ilgili yükseköğretim kurumlarında görev yapmakta olan akademik personelin ders verme faaliyetinden yararlanmalarını sağlayan hareketlilik kontenjanlarını artırabilmenin yolunu açmaktadır.