UBESK Projemiz

 Uygulamalı Bilimler Eğitim ve Staj Konsorsiyumu

 

Proje tipi: Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu

Proje adı: Uygulamalı Bilimler Eğitim ve Staj Konsorsiyumu

Proje numarası: 2019-1-TR01-KA108-072085

Proje ortakları: Necmettin Erbakan Üniversitesi (yürütücü), Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Konya Sanayi Odası.

 

02.06.2021 tarihinde UBESK Konsorsiyum projemiz kapsamında ortaklar arası genel durum değerlendirmesi toplantısı yapılmıştır. Toplantıda, bugüne kadar yapılan faaliyetlerin durum değerlendirmesinin ardından bir sonraki toplantıya kadar atılacak adımlar belirlenmiş ve gelecek çalışmalar takvimlendirilmiştir.

      

Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından yürütülen ve 2015-2016 yıllarında Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konsorsiyumunun (UBYO Konsorsiyum) devamı niteliğinde olan Uygulamalı Bilimler Eğitim ve Staj Konsorsiyumu (UBESK) 2019 tarihinde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akredite edilmiştir. 5 ortaklı Ulusal Tematik Hareketlilik Konsorsiyum faaliyetlerinin 2022 yılına kadar sürdürülmesi planlanmaktadır. Proje ortakları; (1) Necmettin Erbakan Üniversitesi, (2) Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, (3) Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, (4) Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve (5) Konya Sanayi Odası’dır.

Söz konusu Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu, 2011 AB Modernizasyon Gündeminde vurgulandığı gibi, Avrupa'nın Yükseköğretim sistemlerinin modernizasyona katkı sağlayan bir proje niteliğindedir. Ayrıca proje, Avrupa’da yükseköğretime olan ilgiyi artırıcı unsurlar içermekte ve Türkiye'de bulunan yükseköğretim kurumlarının dünya çapında yükseköğretim piyasasında rekabet etmesini destekler niteliktedir.