Yayın Tarihi: 08.09.2023 16:34

2023-2024 Bahar-Yaz Döneminde faydalandırılmak üzere Doğa için Erasmus Konsorsiyumu, Tekno-Staj Konsorsiyumu, Ekoturizm Konsorsiyumu ve Isparta Konsorsiyumu projeleri kapsamında Öğrenci Staj Hareketliliği başvuruları alınacaktır.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DOĞA için ERASMUS+ KONSORSİYUM PROJESİ

İLGİLİ BÖLÜMLER

4 öğrenci  2-3 ay hibeli staj hareketliliğinden faydalanacaktır.

Orman, Ziraat ve Su Ürünleri Fakültelerinde lisans ve ilgili bölümlerin lisansüstü programları,

MYO'larda MYO’larda Bitki Koruma, Fidan Yetiştiriciliği, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Seracılık, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Tohumculuk, Organik Tarım, Su Ürünleri, Avcılık ve Yaban Hayatı programları

TEKNO-STAJ KONSORSİYUM PROJESİ

İLGİLİ BÖLÜMLER

4 öğrenci 2-3 ay hibeli staj hareketliliğinden faydalanacaktır.

Bu proje kapsamında TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ lisans ve ilgili bölüm  lisansüstü öğrencileri staj hareketliliği başvurusu yapabilecektir

ISPARTA KONSORSİYUM PROJESİ

İLGİLİ BÖLÜMLER

5 öğrenci 2-3 ay hibeli staj hareketliliğinden faydalanacaktır.

Bu proje kapsamında tüm bölümlerden staj başvurusu kabul etmektedir. Birden fazla ilana başvuru yapan öğrenciler öncelikle tema bazlı projelerden faydalandırılacaktır.

EKOTURİZM KONSORSİYUM PROJESİ

İLGİLİ BÖLÜMLER

4 öğrenci 2-3 ay hibeli staj hareketliliğinden faydalanacaktır.

Turizm Fakültesi lisans ve ilgili bölümlerin lisansüstü programları, MYO’larda Turizm Rehberliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Aşçılık programları

Öğrenci başvuruları 02.10.2023 (saat:00.00) – 15.10.2023 (saat: 23.59) tarihleri arasında https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ web adresinden alınacaktır.

Yabancı dil sınavı 18.10.2023 günü Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yüz-yüze yapılacaktır. Sınav ile ilgili bilgiler https://erasmus.isparta.edu.tr/ adresinden yayınlanacaktır. (Önceki Erasmus başvurularından alınmış yabancı dil sınav sonuçları veya dil sertifikaları geçerli değildir.)

Bilgilendirme Toplantısı: 4.10.2023 tarihinde online, 11.10.2023 tarihinde ise yüz yüze bilgilendirme toplantıları yapılması planlanmaktadır. Etkinlik ayrıntıları sitemiz üzerinden ayrıca duyurulacaktır. Etkinlik tarih ve saatinde değişiklik olması durumunda da yine erasmus.isparta.edu.tr üzerinden ve sosyal medya hesaplarından duyuru yapılacaktır.

1. Başvuru Yöntemi

• Başvuru https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ adresinden online olarak yapılacaktır.
  • Başvuru sistemine e-devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz.
  • Giriş yaptıktan sonra, arama kısmına Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yazarak ilana ulaşabilirsiniz.
  • Başvuruda istenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak doldurunuz.
  • Başvuru sırasında öğrenci transkripti ve varsa değerlendirme ölçütlerine dair diğer kanıtlayıcı belgeler (engellilik, şehit/gazi yakını olma durumu, afetzede vb.) eklenmelidir.
  • Öğrencinin başvuru aşamasında yanlış ve eksik beyanından kaynaklanan sorunlardan Koordinatörlüğümüz sorumlu tutulamaz.

Başvurunuzu sonlandırmadan önce aşağıdaki belgeleri sisteme yüklediğinizden emin olunuz.

• Öğrenci Başvuru Taahhütnamesi (imzalı, taranmış ve mümkünse PDF formatında). Belge için tıklayınız.
  • Öğrenci transkripti (e-devletten alınan belge kabul edilir.)
  • Varsa ulusal geçerliği olan bir yabancı dil belgesi

2. Başvurunun tek seferde, doğru ve eksiksiz yapılması gerekmektedir (staj başvurusu için tercih yapmak zorunlu değildir, staj yeri bulmak öğrencinin sorumluluğundadır).

3. Staj hareketliliklerinde, staj yapılacak kurumu (özel şirketler, kamu kurumları, üniversiteler vb. olabilir) bulmak öğrencinin sorumluluğundadır.  Öğrenci ilan metnini dikkatlice okuyup, verilen takvim içerisinde staj hareketliliğini gerçekleştirmek zorundadır.  Unutmayınız ki, staj kabul mektubu ile başvuru yapan öğrenciler +10 puan ile desteklenerek kazanma şanslarını arttıracaktır. Staj bulma rehberi için tıklayınız.

4. Staj kabul mektubu olmadan başvuru yapanlar, asil seçildikten sonra en geç 3 ay içinde staj yerlerini bulmaları gerekmektedir.
Erasmus süreci ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayınız.

Erasmus Ofis Koordinatörlüğü